In november 2019 is Dijkstra Energie gestart met het bouwrijp maken van het terrein voor de aanleg van het schakelstation voor Windpark N33 in opdracht van ABB.

Het toekomstige Windpark N33 bestaat uit 35 windturbines met een vermogen van 3 tot 5 MW Het gaat om zevenentwintig windturbines in het noordelijke deelgebied, vier windturbines in het middelste deelgebied en vier windturbines in het zuidelijke deelgebied.

Achter de ontwikkeling van het windpark staan drie initiatiefnemers. De eerste twee zijn verenigd in het ‘samenwerkingsverband Windpark N33’: Blaaswind BV (een initiatief van grondeigenaren uit Veendam en Menterwolde) en Yard Energy. De derde is Innogy Windpower Netherlands.

ABB uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de aanleg van het schakelstation. Dijkstra Energie werkt in opdracht van ABB aan de inrichting van het terrein en de betonbouw van het station. Het schakelstation verbindt de toekomstige nieuwe windturbines met het hoogspanningsnet van TenneT. De werkzaamheden voor Dijkstra Energie bestaan uit grondwerk, het aanbrengen van drainage, heiwerkzaamheden en betonwerk, het aanbrengen van terreinverharding en hekwerken rondom het schakelstation.

Voor meer informatie over dit project en de voortgang van de werkzaamheden verwijzen wij u graag maar de website van Windpark N33.

IN HET KORT

  • Opdrachtgever: ABB BV uit Rotterdam
  • Projectfase(n): Realisatie
Opdrachtgevers
Benieuwd naar onze meerwaarde bij uw project? Stuur een bericht
Stuur ons een bericht