Civieltechnische werkzaamheden voor windpark Oldebroekertocht

In opdracht van Raedthuys BV heeft Dijkstra Energie de civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd van het project ‘Windpark Oldebroekertocht’. De turbines zijn van het merk Enercon met een masthoogte van 70 meter, met een rotordiameter van eveneens 70 meter en een geïnstalleerd vermogen van 2,3 Megawatt (MW). Het windpark produceert jaarlijks zo’n 25 miljoen kilowattuur duurzame stroom en daarmee kunnen ruim 7.400 huishoudens van groene elektriciteit worden voorzien.

Dijkstra Energie als aannemer

Raedthuys heeft de werkzaamheden aanbesteed op basis van een D&C-contract waarbij Dijkstra Energie als aannemer geselecteerd is en verantwoordelijk was voor zowel het ontwerp als de aanleg van de wegen en kraanplaatsen conform de eisen van Enercon. Dijkstra Energie verzorgde de ontwerp-werkzaamheden zoals het opstellen van de uitvoeringstekeningen en de draagkrachtberekeningen voor de kraanopstelplaatsen en de toegangswegen.

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het slopen van negen verouderde windturbines, het aanpassen van de wegen naar het park in verband met bijzonder transport, het aanleggen van nieuwe wegen, het maken van kraanopstelplaatsen, het omleggen van een aantal duikers en het toepassen van de nodige verkeersmaatregelen.

IN HET KORT

  • Opdrachtgever: Raedthuys BV
  • Projectfase(n):ontwerp, realisatie.
Opdrachtgevers
Benieuwd naar onze meerwaarde bij uw project? Stuur een bericht
Stuur ons een bericht